Lattiaremontin suunnittelu

Uusi lattia

Kun päädyt uudis- tai remonttikohteen uuden lattian hankintaan, kaikki alkaa materiaalin valinnasta.

Parketti on luonnonmukainen, tyylikäs ja lämmin sisustuselementti. Parketti on aitoa puuta, joten sitä voidaan myöhemmin tarvittaessa uudistaa erilaisilla pintakäsittelyillä.

Kun remontti alkaa olla ajankohtainen, kysy meiltä asennuksen hinta-arvio. Hinta riippuu mm. materiaalista, asennettavasta pinta-alasta ja valitusta pintakäsittelystä (esim. lakkaus, värjäys, öljyäminen). Yhteyttä kannattaa ottaa hyvissä ajoin, että asennus saadaan sovittua toivottuun ajankohtaan.

Ennen asennusta tilat tulee tyhjentää ja jalkalistat irrottaa. Listojen irrotus voidaan jättää myös meidän huoleksi, veloitamme tähän kuluneen ajan erikseen. Tilat on mahdollista käsitellä myös kahdessa osassa, mikä ei yleensä lisää kustannuksia.

Vanhan lattian kunnostus

Näin pääset alkuun nykyisen parketin hionnassa ja lakkauksessa:

  1. Selvitä lattiapinta-ala suurin piirtein ja jos tiedät nykyisen parketin puulajin, ilmoita myös se.
  2. Ota yhteyttä, kysy tarjous ja sovi lattiatyön aloituspäivä
  3. Tyhjennä tilat huonekaluista ja irrota jalkalistat, lattiaan rajoittuvat metallilistat sekä hiottavalle puolelle avautuvat ovet. Listojen irrotus voidaan jättää myös meidän huoleksemme, veloitamme työhön kuluneen ajan erikseen.
  4. Lattian hionta ja lakkaus kestää noin 1-2 päivää, minkä jälkeen lakkapinnan olisi hyvä antaa kovettua noin 2-3 päivää. Lopullinen kovettuminen kestää noin seitsemän päivää.